Haber

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül: “Kocaeli Depreminde aldıkları deprem fonunu ne yaptınız diye sorulduğunda ‘Otoyol yaptık’ diyen zihniyet, Bugün de aynı zihniyet…

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, “Kocaeli Depreminde aldıkları deprem fonunu ne yaptınız diye sorulduğunda ‘otoyol yaptık’ diyen zihniyet hala bu sarsıntının altında. depolarını kapattı. Ya yardımları vatandaşa ulaştırmıyorlar ya da birinden liste alarak yanlı ve önyargılı bir şekilde dağıtıyorlar. Partizan bir tavır sergileniyor” dedi. Şengül, kentte çadır, su, gıda ve hijyen ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ilk 3 gününde yardımların ulaşmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Maalesef ayın 6’sında meydana gelen depremden sonra ilk 3 gün bunu göremedik. Hükümet iflas etti. Hükümetin deprem gündemi olmadığı için panikledi. Ancak bir Başbakan Yardımcısı geldi. Bakan 2016-2017’de cenaze çantalarını yığarken bu depremin geleceğini AFAD’a söyledi.Büyük bir deprem olacak’ dedi. Gözdağı vermemek için o şehrin adını kullanmadılar ama biz siyasi olarak şehrin Kahramanmaraş olduğunu biliyorduk.Dolayısıyla sadece cenaze çantalarını yığmakla deprem atlatılmaz.İlk 3 gün yanımıza alamadık. Elinden tuttuğumuz vatandaşımız sağ olarak vatandaşımızı çıkaracak.Aletlerin yetersizliğinden dolayı müdahale yapılamadı.Müdahale edilemeyecek enkazlar da var.Bu nedenle üçüncü günden itibaren sadece ekibimiz Deniz Milletvekili hem Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) itfaiye erlerini hem de Zonguldaklı madencileri getirerek Zonguldak Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz 337 vatandaşımızı canlı çıkardı.Yine 307 vatandaşımız Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Örneğin dünyanın dört bir yanından sivil toplum kuruluşlarının gönderdiği kurtarma ekipleri olaya müdahale ettiği için 15. günde bile canlı insanları çıkarabildik.Resmi rakamlarda açıklandığı gibi değil. Enkaz kaldırılırken, kollar ve bacalar hala içeride. Ayrıca klarların tek tek çıktığı tarafımızca tespit edilmiştir.

MÜDÜR ADI HAYRETTİN GÜNGÖR YOKTUR. BİR ADI VAR AMA KENDİNE AİT DEĞİL”

Bizler bir yandan bunlara üzülürken bir yandan da yaşayan insanımıza hizmet etme ihtiyacı noktasında garip bir uygulamayla daha karşılaştık. AFAD ve Kızılay adlı kuruluşlar maalesef depolarını kapatmış durumda. ya yardımları vatandaşa ulaştırmıyor ya da birinden liste alarak taraflı ve önyargılı bir şekilde dağıtıyor. Partizan davranışı. Bunu ısrarla söylemekte bir sakınca görmüyorum. Nedeni ise ABB’nin Kahramanmaraş’ta kurduğu lojistiği dahil etmekten bile imtina etmeleri. Yine İzmir Büyükşehir Belediyemizin Narlı’da kurmak istediği konteyner kenti dahil etmeyi reddettiler. Şimdi gerçekten mücadele ederek bazı şeyleri başardık. Bugün sevmedikleri bu şehrin belediye başkanının çıkıp ekranlar karşısında ‘Mansur Yavaş’ı, ABB’yi görmedim’ demesi bizleri bir kez daha üzdü. Çünkü KASKİ komutasına 100’e yakın ASKİ aracı yerleştiren Mansur Yavaş’ı görmediğini söylüyor.

Artık Nurhaklıyım, Elbistanlıyım. Kahramanmaraş’ın 710 mahallesinin 350 civarında mahallesini ve köyünü bizzat ziyaret ettim. Ama buradaki insanlar Mansur Yavaş’ı görmüşler ama sadece kendi belediye başkanlarını göremiyorlar. Maalesef Hayrettin Güngör diye bir belediye başkanı yok. Bir adı vardır ama kendi adı yoktur. İsim yok, hizmet yok. Az önce bugün oldu, ne aradı ne de Nurhak ilçesine geldi. Bu tür şeyler daha çok acıtıyor.

“SU İHTİYACIMIZ ÇAMAŞIR MAKİNESİ İLE KARIŞTIĞI İÇİN İÇİLMEYECEĞİ İÇİN ARTARAK DEVAM EDECEKTİR”

Kahramanmaraş ve ona eşlik eden diğer 9 ilimize insani yardımlarını esirgemeyen tüm büyükşehir belediye başkanlarımızı ve ilçe belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum. Devletin yapamadığını Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize canı gönülden emek vererek yaptılar. Hizmet verdiler. Yardım Kahramanmaraş’a yaklaşık 2 bin tır ile geldi. Şu anda ABB’nin kurduğu lojistikten birçok hizmet getiriliyor. Her gün binlerce yurttaşımızdan telefon alıyorum. Sayın milletvekilimize de geliyor. Çadır ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bu vesileyle buradan hayırseverlere ve belediye başkanlarımıza seslenmek istiyorum. İhtiyaçlar her geçen gün farklı bir yöne evrilirken, temel ihtiyaç olan çadır ihtiyacımız da çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Çürükler suya karıştığı için su içilebilir olmadığı için suya olan ihtiyacımız artarak devam edecek. Çayı pişirip demleyenler hazır sudan yapıldığından su ihtiyacı oldukça fazladır. Havalar ısındıkça artacaktır. Beslenme ihtiyacını üçüncü sırada sayabilirim. Dördüncüsü, hijyen. 15-20 gün oldu. Bugün Nurhak’ta gezdiğimiz mekanlarda bir aydır duş alamayan hanımlar ve beyler var. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi, bugün gezici araç tahsis etmeleri için Nurhak’a gönderdi. Vatandaşlarımız ihtiyaç oldukça iki gün boyunca orada duş alacak. Kısacası deprem gündemini tutmayan iktidarı buradan eleştiriyorum. Çünkü Kocaeli Depreminde aldıkları deprem fonuyla ne yaptınız diye sorulduğunda ‘Otoyol yaptık’ diyen zihniyet bugün de bu depremin altında. Dolayısıyla bundan sonra Türkiye’de depremler olacak. CHP ve Millet İttifakı olarak 70 gün sonra fiilen iktidardan düşecekleri için altyapısını gerektiği gibi kuracağımızı düşünüyorum.”

golhisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu